Viikkoharjoitukset

Harjoitusaikataulu syyskaudella 2019

Hinnat

Astangaharjoitukset ja pranayama 10 / 8* €  kerta
10 x kortti 65 / 55* €
Anytime –kuukausikortti 50 / 45* €
*) Alennettu hinta: opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset

Tähdellä (*) merkittyjä tunteja ei pidetä joinakin kurssiviikonloppuina.

Pyhäpäivinä viikkoharjoitusten pito voi olla epävarmaa. Tarkista aikataulumuutokset tiedotteista.

Harjoitukset on tarkoitettu astangajooga alkeiskurssin suorittaneille ja muille jo aiemmin astangaa jooganneille.

Keskiviikon ja lauantain alkeismysore- ja mysore-tunneille voivat osallistua astangaharjoituksen pituudesta riippumatta kaikki; ohjaaja avustaa alkeismysore-tunnilla erityisesti juuri omatahtiseen harjoitteluun siirtyneitä.

Ohjatut 1-sarjat syyskaudella 2019 kerran kuukaudessa sunnuntain oman harjoituksen tilalla: 1.9., 6.10., 3.11. ja 1.12..

Tuntikuvaukset

Ohjattu seisomasarja on ohjaajan suullisesti vetämä harjoitus. Tunnilla tehdään aurinkotervehdyksiä ja ensimmäisen liikesarjan alkua, eli seisomasarja. Tunti päättyy kehoa palauttaviin loppuliikkeisiin ja loppurentoutukseen. Ohjattu seisomasarja -tunti on tarkoitettu astangajoogan alkeiskurssin käyneille.

Pitkä ohjattu on ohjaajan suullisesti vetämä harjoitus. Tunneilla tehdään seisomaliikkeiden lisäksi ensimmäiset istuma-asanat Janusirsasana A:han asti ja kaikki loppuliikkeet. Ohjattu harjoitus on tarkoitettu niille, jotka ovat käyneet Mysore-harjoitteluun siirtyvien kurssin, tai aiemmin ohjelmassa olleen alkeisjatkokurssin.

Ohjattu 1-sarja (1 x kk) on ohjaajan suullisesti vetämä harjoitus, jossa tehdään koko ensimmäinen asentosarja ohjatusti. Tunnille voivat osallistua kaikki, jotka ovat tehneet jonkin aikaa seisomasarjaa tai mielellään jo osaa istumasarjasta.

Alkeismysore- ja mysore-tunneilla kukin tekee omatahtisesti harjoitusta oman hengityksen mukaan ja ohjaaja avustaa harjoituksessa enemmän kuin suullisesti ohjatuilla tunneilla sekä antaa oppilaille ohjeita henkilökohtaisemmin. Ohjaaja auttaa muistamaan asentojen järjestyksen ja vastaa tarvittaessa kysymyksiin. Yhdistetyillä alkeismysore- ja mysore-tunneilla ohjaaja keskittyy avustamaan enemmän juuri omatahtiseen harjoitteluun siirtyneitä.

Mysore-harjoittelussa korostetaan joogan yksilöllisyyttä, harjoituksen sisäistämistä ja siinä etenemistä omaan tahtiin omien mahdollisuuksien mukaisesti. Mysore-hartoitukseen voi siirtyä, kun oppilaalla on mielestään kohtalaisen hyvä tuntuma bandhojen ja hengityksen käytöstä seisomasarjassa ja hän pystyy tekemään ohjatun seisomasarjan jatkuvana hengitys-liikeharjoituksena. Mysore-harjoittelussa korostuu oman hengitysrytmin käyttö sekä keskittyminen dristien (katseen kohdistaminen) ja vinyasan (hengitysliikejärjestelmän) avulla.

Oma harjoitus (kaikki tasot): Joogasalin takaosassa voi tehdä omatahtista astangajoogaharjoitusta ilman ohjausta ja avustusta kaikkien tuntien aikana, jos salissa on tilaa. Sisääntulo ohjatun tunnin aloitusaikoina, ohjaaja arvioi tilantarpeen.

Slow Yoga on hidastahtista joogaa, jossa jooga-asanat rakennetaan yksityiskohtaisesti ja tarkasti. Asentojen linjaukseen käytetään apuvälineitä, joogatiiliä ja –vöitä. Toimii itsenäisenä harjoituksena ja tukee hyvin myös astangajoogaa. Tunnille voivat tulla kaikki, myös ilman aiempaa joogaharrastustaustaa. Mukaan voi ottaa joogatiiliä ja –vöitä, jos sellaisia omistaa.

Pranayama-tunnilla teemme hengitysharjoituksia. Aluksi teemme ohjatusti valmistavia harjoituksia seisoen ja istuen, sekä sen jälkeen varsinaisia pranayama-tekniikoita O. P. Tiwarin tradition mukaan.

Viikkoharjoituksissa ohjaajina ovat:

  • Anna Komu, astangajooga
  • Sanna Pitkänen, astangajooga
  • Katja Romppainen, astangajooga, pranayama
  • Sami Halminen, astangajooga
  • Kaija Koski, astangajooga, Slow Yoga ja pranayama
  • Hannele Heinonen, astangajooga

*) Alennettu hinta: opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset

Tuntimaksut käteisellä, pankkikortilla, Tyky-, Virike- tai Smartum -seteleillä (myös Smartum Saldolla ja Tyky-Onlinella voi maksaa netin kautta), puhelinmaksut ePassilla, Eazybreakillä ja Ticket-mobiililla sekä Smartum Saldo -mobiilimaksu .