HARJOITUSAIKATAULU

Aikataulu 1.1.2018 alkaen:

nettilukkari 2018 kevät-1

Tähdellä (*) merkittyjä tunteja ei pidetä joinakin kurssiviikonloppuina.

Joinakin pyhäpäivinä viikkoharjoitusten pito voi olla epävarmaa.
Tarkista aikataulumuutokset tiedotteista.

Harjoitukset tarkoitettu astangajooga alkeiskurssin suorittaneille ja muille jo aiemmin astangaa jooganneille.

Keskiviikon ja lauantain alkeismysore- ja mysore-tunneille voivat osallistua kaikki, mutta ohjaaja avustaa tunnilla erityisesti juuri omatahtiseen harjoitteluun siirtyneitä.

EXTRATUNTI TOISISSA TILOISSA TAMMI-MAALISKUUSSA 2018

Järjestämme ylimääräisen astangajoogan ohjattu seisomasarja –tunnin tiistaisin klo 17-18 Hietasaaressa, Keulapuomintie 10:n piharakennuksen salissa. Jos Niilontiellä joogaaminen ei ole sinulle mahdollista, tule tunnille tunnelmalliseen pikkusaliin!

Ilmoita osallistumisestasi tunnille viikoittain tiistaihin klo 13 mennessä, puh. 0400 455163 tai info@ouluastanga.net, niin arvioimme tilan tarpeen (sali on pikkuinen). Kulku autolla Hietasaarentieltä Kaljaasintien kautta Keulapuomintielle. Tuntimaksut normaalisti käteisellä, kymppikortilla tai liikuntaseteleillä.

Ohjatut 1-sarjat kevätkaudella 2018 kerran kuukaudessa sunnuntain mysore-tunnin tilalla 7.1., 4.2., 4.3., 1.4., 6.5. ja 3.6.

Tuntikuvaukset

Ohjattu seisomasarja on ohjaajan suullisesti vetämä harjoitus. Tunnilla tehdään aurinkotervehdyksiä ja ensimmäisen liikesarjan alkua, eli seisomasarja. Tunti päättyy kehoa palauttaviin loppuliikkeisiin ja loppurentoutukseen. Ohjattu seisomasarja -tunti on tarkoitettu astangajoogan alkeiskurssin käyneille.

Pitkä ohjattu on ohjaajan suullisesti vetämä harjoitus. Tunneilla tehdään seisomaliikkeiden lisäksi ensimmäiset istuma-asanat Janusirsasana A:han asti ja kaikki loppuliikkeet. Ohjattu harjoitus on tarkoitettu niille, jotka ovat käyneet Mysore-harjoitteluun siirtyvien kurssin, tai aiemmin ohjelmassa olleen alkeisjatkokurssin.

Ohjattu 1-sarja (1 x kk) on ohjaajan suullisesti vetämä harjoitus, jossa tehdään koko ensimmäinen asentosarja ohjatusti. Tunnille voivat osallistua kaikki, jotka ovat tehneet jonkin aikaa seisomasarjaa tai mielellään jo osaa istumasarjasta.

Alkeismysore- ja mysore-tunneilla kukin tekee omatahtisesti harjoitusta oman hengityksen mukaan ja ohjaaja avustaa harjoituksessa enemmän kuin suullisesti ohjatuilla tunneilla sekä antaa oppilaille ohjeita henkilökohtaisemmin. Ohjaaja auttaa muistamaan asentojen järjestyksen ja vastaa tarvittaessa kysymyksiin. Yhdistetyillä alkeismysore- ja mysore-tunneilla ohjaaja keskittyy avustamaan enemmän juuri omatahtiseen harjoitteluun siirtyneitä.

Mysore-harjoittelussa korostetaan joogan yksilöllisyyttä, harjoituksen sisäistämistä ja siinä etenemistä omaan tahtiin omien mahdollisuuksien mukaisesti. Mysore-hartoitukseen voi siirtyä, kun oppilaalla on mielestään kohtalaisen hyvä tuntuma bandhojen ja hengityksen käytöstä seisomasarjassa ja hän pystyy tekemään ohjatun seisomasarjan jatkuvana hengitys-liikeharjoituksena. Mysore-harjoittelussa korostuu oman hengitysrytmin käyttö sekä keskittyminen dristien (katseen kohdistaminen) ja vinyasan (hengitysliikejärjestelmän) avulla.

Oma harjoitus (kaikki tasot): Joogasalin takaosassa voi tehdä omatahtista astangajoogaharjoitusta ilman ohjausta ja avustusta kaikkien tuntien aikana, jos salissa on tilaa. Sisääntulo ohjatun tunnin aloitusaikoina, ohjaaja arvioi tilantarpeen.

Slow Yoga (toteutetaan kurssimuotoisena keväällä 2018) on hidastahtista joogaa, jossa jooga-asanat rakennetaan yksityiskohtaisesti ja tarkasti. Asentojen linjaukseen käytetään apuvälineitä, joogatiiliä ja –vöitä. Toimii itsenäisenä harjoituksena ja tukee hyvin myös astangajoogaa. Tunnille voivat tulla kaikki, myös ilman aiempaa joogaharrastustaustaa. Mukaan voi ottaa joogatiiliä ja –vöitä, jos sellaisia omistaa.

Viikkoharjoituksissa ohjaajina ovat:

  • Kaija Koski, astangajooga & slow yoga
  • Anna Komu, astangajooga
  • Sanna Pitkänen, astangajooga
  • Katja Romppainen, astangajooga
  • Vesa Kotila, astangajooga
  • Minna Karjalainen, astangajooga & slow yoga
  • Liisa Kauppinen, astangajooga
  • Karoliina Huusko, slow yoga
  • Eleni Mizaras, slow yoga