KURSSIT

KEVÄTKAUDEN 2020 KURSSIT:

Huomio! Koronavirustilanteen vuoksi joudumme siirtämään kurssien ajankohtia. Annamme lisätietoa aiheesta heti, kun sitä on.


UUTTA! Virtuaaliset lähijoogat

LÄHIJOOGAA KOTONASI 23.5.-30.5.2020

keskiviikkoisin klo 18-19
lauantaisin klo 11-12

Ohjaaja: Kaija Koski

Tunnilla tehdään seisomasarjaa ja se sopii kaiken tasoisille astangeille, joilla on vähintään astangajoogan alkeiskurssi käytynä.

HINNAT
5€/kerta

ILMOITTAUDU KURSSILLE TÄSTÄ

LÄHIJOOGAN PITKÄ OHJATTU 25.5.2020

maanantaina klo 17.30-19.00

Ohjaaja: Kaija Koski

Tunnilla tehdään seisomaliikkeiden lisäksi ensimmäiset istuma-asanat Janusirsasana A:han asti ja kaikki loppuliikkeet.

Tunti sopii astangeille, joilla on vähintään alkeismysore- tai alkeisjatkokurssi käytynä.

HINNAT
5€/kerta

ILMOITTAUDU KURSSILLE TÄSTÄ

LÄHIJOOGAN TEKNINEN TOTEUTUS

Tunnit toteutetaan Zoom -videoneuvotteluohjelmalla. Saat ilmoittauduttuasi ja maksettuasi tunnin liittymislinkin tunnille ja ohjeet Zoomin käyttöön. Ilmoittaudu viimeistään tuntia ennen tunnin alkua päästäksesi mukaan. 

Huom! Jos ilmoittaudut neljän viikon jaksolle, saat kaikkien tuntien linkit samassa sähköpostiviestissä. Jos et ole ilmoittautumisestasi huolimatta saanut linkkejä noin vuorokauden kuluessa, ota meihin uudestaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen tunnin alkua. Linkit sisältäviä viestejä lähetetään manuaalisesti.

MAKSUTAVAT

Tunnit maksetaan pankkitilille FI37 5740 5820 0441 99 (Oulun OP), viestiin osallistujan nimi ja tunnin päivämäärä tai maininta "kuukausimaksu". Tunnit voi maksaa myös jollain liikuntaedun mobiili- tai nettisovelluksella.


NYT AVOINNA OLEVAT KURSSIT: 

 

TIETOA KURSSIMAKSUISTA

*) Alennettu kurssimaksu koskee opiskelijoita, työttömiä ja eläkeläisiä.

Kurssi maksetaan 1. kurssipäivänä, maksuvälineenä käyvät käteisen ja korttimaksun ohella Tyky-, Virike- tai Smartum-setelit (myös Smartum Saldolla ja Tyky-Onlinella voi maksaa netin kautta), puhelinmaksut ePassilla, Eazybreakillä ja Ticket-mobiililla sekä Smartum Saldo -mobiilimaksu.


VIIKONLOPPUKURSSIEN SISÄLTÖ

ALKEISKURSSI

Kolmipäiväisellä alkeiskurssilla tutustutaan astangajoogan maailmaan ja harjoituksiin.

Perjantain infossa esitellään astangajoogan historiaa, filosofiaa ja vaikutuksia sekä harjoitellaan hengitystä. Lauantaina ja sunnuntaina harjoitellaan Ujjayi-hengitystä, Mula- ja Uddianabandhojen käyttöä, sekä opetellaan alkeistason asanat: aurinkotervehdykset, seisomasarja, sekä osa loppuliikkeistä. Lisäksi harjoitellaan Vinyasaa eli liikkeen ja hengityksen yhdistämistä. Kurssin jälkeen oppilas voi siirtyä ohjattu seisomasarja -viikkotunneille.

Alkeiskurssi ei edellytä aiempaa kuntoilua eikä kokemusta joogasta. Raskauden aikana ei suositella astangajoogan aloittamista.

Ohjeita alkeiskurssilaiselle:

  • Harjoitellessa yllä kevyet vaatteet: trikoohousut / verkkarit, T-paita, avojalat. Joogamatto / pehmustettu alusta tai paksu pyyhe on suositeltava muttei välttämätön.
  • Ennen harjoitusten alkua on suositeltavaa olla syömättä noin kaksi tuntia.
  • Harjoituksen aikana ei juoda eikä syödä.
  • Älä joogaa flunssaisena tai kuumeisena - pidä yksi kuumeeton lepopäivä.
  • Mainitse selkä- yms. tukielinvaivoista ohjaajalle: yleensä ne eivät ole joogan esteenä vaan oikea joogatekniikka parantaa tai helpottaa monia vaivoja.
  • Polvea ei saa vääntää väkisin. Polvivaivojen syynä on usein lonkan seudun tiukkuus, ja joogassa työstetään sen sijaan lonkan liikkuvuutta.
  • Huolehdi henkilökohtaisesta hygieniasta. Käy suihkussa ennen harjoitusta, pese joogavaatteet päivittäin.
  • Vältä alkoholia ja voimakkaita lääkkeitä kurssin aikana. Vältä myös voimakkaasti maustettuja ruokia.
  • Kurssihintaan kuuluva 5x harjoituskortti on voimassa 2 kuukautta. Ohjattu seisomasarja -tunnit ovat kaikki ohjaajan suullisesti ohjaamia eikä niille tarvitse ilmoittautua etukäteen.
  • Kurssimateriaali (viikkoaikataulu, harjoitusmoniste, 5x kortti) jaetaan sunnuntaina.

ALKEISMYSORE- JA MYSOREKURSSIT

Mysorekurssilla siirrytään joogaamaan oman hengityksen tahtiin, mysoreharjoitteluun. Harjoitus noudattaa perinteistä Sri K. Pattabhi Joisin opetusmenetelmää Etelä-Intiassa, Mysoren kaupungissa.

Alkeismysorekurssille voi tulla ensimmäisen kerran, kun pystyy tekemään kohtalaisesti seisomasarjan jatkuvana liike-hengitysharjoituksena ja haluaa siirtyä omatahtiseen harjoitteluun, ja kun oppilaalla on mielestään kohtalaisen hyvä tuntuma bandhojen ja hengityksen käytöstä seisomasarjan harjoituksessa. Alkeismysorekurssilla opetellaan ensimmäiset istuma-asanat ja kaikki loppuliikkeet. Kurssin käytyään voi tulla alkeismysore- ja mysoreviikkotunneille tai käydä pitkä ohjattu -tunneilla, joilla tehdään kurssilla opittu harjoitus ohjatusti.

Seuraavilla mysorekursseilla opetellaan lisää istumasarjan asanoita, eteneminen tapahtuu yksilöllisesti. Harjoituksessa etenemisen sääntö on, että edelliset asanat pitää pystyä tekemään kohtalaisen hyvin, ennen kuin seuraavia asanoita opetetaan. Mysoreharjoituksessa joogasta tulee henkilökohtainen harjoitus, jossa hengityksen ja bandhojen tekniikka tulee yhä tärkeämmäksi.

Raskauden aikana ei suositella siirtymistä seuraavalle tasokurssille.