TULEVAT KURSSIT

Kurssikalenteri on alustava ja muutokset ovat mahdollisia. Kursseille voi alkaa ilmoittautua vasta kun aikataulu varmistuu ja se julkaistaan avoinna olevassa kurssitarjonnassa, eli noin 2 kk ennen kurssin alkamista.

SYYSKAUDEN 2019 KURSSIT

Alkeiskurssit:
viikonloppukurssit
23.-25.8.
20.-22.9.
15.-17.11.

iltakurssit:
8.-17.10.

Alkeismysorekurssit:
31.8.-1.9.
2.-3.11.

Mysorekurssit:
6.-8.9. Virpi Karjalaisen mysorekurssi
22.-24.11. Magnus Appelbergin mysorekurssi

ILMOITTAUDU KURSSILLE TÄSTÄ

AVOINNA OLEVAT KURSSIT

MYSOREKURSSIT

ASTANGAJOOGAN MYSOREKURSSI 22.-24.11.2019
Magnus Appelberg

Aikataulu
Pe klo 18-20 ohjattu harjoitus ja keskustelu
La klo 8-10 mysore
La klo 11-13 teematunti: Olkapäiden terveys ja liikkuvuus
Su klo 8-10 mysore

Kurssimaksu
- 4 harjoitusta 100 €, early bird 85/75* €
- 3 harjoitusta 80 €, early bird 65/55* €
- yksittäiset tapahtumat 27 €

 *) Alennus koskee opiskelijoita, työttömiä ja eläkeläisiä.

 Saat mysorekurssin early bird -hintaan ilmoittautumalla ja maksamalla varausmaksun 15€ viimeistään 3.11.2019 Niilontie 24:n joogasalille tai tilisiirrolla tilille FI37 5740 5820 0441 99 (Oulun OP), viestiin osallistujan ja kurssin nimi tai päivämäärä. Early bird - hinta koskee vain osallistumista 3-4 tapahtumaan.

Teematunti: Olkapäiden terveys ja liikkuvuus (ilmoittaudu erikseen)

Astangajoogassa käytetään käsiä jatkuvasti ja se vaikuttaa hartioihin saakka. Olkanivel on kehon liikkuvin osa ja sen toimivuus tuntuu jokapäiväisessä elämässä. Hartioiden asento ilmaisee oloamme. Kun olkapäät ovat tasapainossa, koko ryhti lepää paremmin. 

Olkanivelen terveys on enemmän kuin nivelen tukilihaksiston kunto. Se on suorassa yhteydessä siihen miten lapaluuta liikuttavat lihakset toimivat. Liikkuvuus, voima ja koordinaatio lapaluiden liikkeissä ovat ensisijaisesti vastuussa olkapäiden terveydestä sekä määrää puolet ryhdistämme. Itse astangaharjoituksessa lapaluiden liikkeen ymmärtämisellä on ratkaiseva rooli, kun pyrimme kohti keveyttä ja voimaa harjoituksessa.

Lapaluun liike ja olkanivelen mielenkiintoinen tukilihaksisto tulevat tutuiksi sekä teoriassa että käytännössä. Ei enää ylirasittuneita olkapäitä eikä hiirikäsiä.

Ilmoittautuminen
(nimi, puh., kurssi ja pvm)
- linkistä: http://bit.ly/1lxJAhN
- Niilontien joogasalille (samalla voit maksaa early bird -varausmaksun 15€)
- sähköpostitse: info@ouluastanga.net
- soittamalla 0400 455 163, ma-pe klo 10-17 (Huom! Ei tekstiviestejä)

Kurssi maksetaan 1. kurssipäivänä. Maksuvälineinä käyvät käteisen ja korttimaksun ohella Tyky-, Virike- tai Smartum-setelit (myös Smartum Saldolla ja Tyky-Onlinella voi maksaa netin kautta), puhelinmaksut ePassilla, Eazybreakillä ja Ticket-mobiililla sekä Smartum Saldo -mobiilimaksu.

Early bird -hinnan varausmaksu 15€ maksetaan viimeistään 3.11.2019 Niilontie 24:n joogasalille tai tilisiirrolla tilille FI37 5740 5820 0441 99.

Maksettuja kurssimaksuja ei palauteta.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

VIIKONLOPPUKURSSIEN SISÄLTÖ

ALKEISKURSSI

Kolmipäiväisellä alkeiskurssilla tutustutaan astangajoogan maailmaan ja harjoituksiin.

Perjantain infossa esitellään astangajoogan historiaa, filosofiaa ja vaikutuksia sekä harjoitellaan hengitystä. Lauantaina ja sunnuntaina harjoitellaan Ujjayi-hengitystä, Mula- ja Uddianabandhojen käyttöä, sekä opetellaan alkeistason asanat: aurinkotervehdykset, seisomasarja, sekä osa loppuliikkeistä. Lisäksi harjoitellaan Vinyasaa eli liikkeen ja hengityksen yhdistämistä. Kurssin jälkeen oppilas voi siirtyä ohjattu seisomasarja -viikkotunneille.

Alkeiskurssi ei edellytä aiempaa kuntoilua eikä kokemusta joogasta. Raskauden aikana ei suositella astangajoogan aloittamista.

Ohjeita alkeiskurssilaiselle:

  • Harjoitellessa yllä kevyet vaatteet: trikoohousut / verkkarit, T-paita, avojalat. Joogamatto / pehmustettu alusta tai paksu pyyhe on suositeltava muttei välttämätön.
  • Ennen harjoitusten alkua on suositeltavaa olla syömättä noin kaksi tuntia.
  • Harjoituksen aikana ei juoda eikä syödä.
  • Älä joogaa flunssaisena tai kuumeisena - pidä yksi kuumeeton lepopäivä.
  • Mainitse selkä- yms. tukielinvaivoista ohjaajalle: yleensä ne eivät ole joogan esteenä vaan oikea joogatekniikka parantaa tai helpottaa monia vaivoja.
  • Polvea ei saa vääntää väkisin. Polvivaivojen syynä on usein lonkan seudun tiukkuus, ja joogassa työstetään sen sijaan lonkan liikkuvuutta.
  • Huolehdi henkilökohtaisesta hygieniasta. Käy suihkussa ennen harjoitusta, pese joogavaatteet päivittäin.
  • Vältä alkoholia ja voimakkaita lääkkeitä kurssin aikana. Vältä myös voimakkaasti maustettuja ruokia.
  • Kurssihintaan kuuluva 5x harjoituskortti on voimassa 2 kuukautta. Ohjattu seisomasarja -tunnit ovat kaikki ohjaajan suullisesti ohjaamia eikä niille tarvitse ilmoittautua etukäteen.
  • Kurssimateriaali (viikkoaikataulu, harjoitusmoniste, 5x kortti) jaetaan sunnuntaina.

ALKEISMYSORE- JA MYSORE-KURSSIT

Mysore-kurssilla siirrytään joogaamaan oman hengityksen tahtiin, mysore-harjoitteluun. Harjoitus noudattaa perinteistä Sri K. Pattabhi Joisin opetusmenetelmää Etelä-Intiassa, Mysoren kaupungissa.

Alkeismysore-kurssille voi tulla ensimmäisen kerran, kun pystyy tekemään kohtalaisesti seisomasarjan jatkuvana liike-hengitysharjoituksena ja haluaa siirtyä omatahtiseen harjoitteluun, ja kun oppilaalla on mielestään kohtalaisen hyvä tuntuma bandhojen ja hengityksen käytöstä seisomasarjan harjoituksessa. Alkeismysore-kurssilla opetellaan ensimmäiset istuma-asanat ja kaikki loppuliikkeet. Kurssin käytyään voi tulla alkeismysore- ja mysore-viikkotunneille tai käydä pitkä ohjattu -tunneilla, joilla tehdään kurssilla opittu harjoitus ohjatusti.

Seuraavilla Mysore-kursseilla opetellaan lisää istumasarjan asanoita, eteneminen tapahtuu yksilöllisesti. Harjoituksessa etenemisen sääntö on, että edelliset asanat pitää pystyä tekemään kohtalaisen hyvin, ennen kuin seuraavia asanoita opetetaan. Mysore-harjoituksessa joogasta tulee henkilökohtainen harjoitus, jossa hengityksen ja bandhojen tekniikka tulee yhä tärkeämmäksi.

Raskauden aikana ei suositella siirtymistä seuraavalle tasokurssille.