KURSSIT

Kiinnostaako astangajooga? Hienoa!

Alkeiskurssimme ovat aloittelijan valinta. Mysorekurssit puolestaan heille, ketkä ovat jooganneet jo jonkin aikaa. Mysorekurssien yhteydessä järjestetään yleensä teematunteja tai muuta oheisohjelmaa, joka sopii myös aloittelijoille. Tule hakemaan voimaa ja notkeutta astangajoogasta!                        

NYT AVOINNA OLEVAT KURSSIT: 

ALKEISKURSSIT

ALKEISKURSSIVIIKONLOPPU 13.ㅡ15.11.2020

Alkeiskurssi on astangajoogan aloituskurssi vasta-alkajille, mutta myös kertaajat ovat tervetulleita!

Ohjaaja: Kaija Koski

Kurssin aikataulu:

 • Pe 13.11. klo 18:00 - 19:00 keskustelu ja harjoitus
 • La 14.11. klo 12:00 - 14:00 harjoitus
 • Su 15.11. klo 12:00 - 14:00 harjoitus

75 / 65* euroa

Alkeiskurssin kurssimaksuun sisältyy 5 tuntia opetusta, jäsenmaksu + 5 harjoitusta viikkotunneilla (voimassa 2kk).

Ilmoittautuminen 

Ilmoittaudu alkeiskursseille tämän linkin kautta!

Tai ilmoittaudu: 

- sähköpostitse: info@ouluastanga.net

(viestiin nimesi, yhteystietosi sekä kurssin pvm)

- soittamalla 0400 455 163, ma-pe klo 10-17

(Huom! Ei tekstiviestejä).

Niilontien salilla käyvät seuraavat maksutavat: käteinen, pankkikortit, Tyky-, Virike- tai Smartum -setelit (myös Smartum-verkkomaksulla voi maksaa netin kautta), mobiilimaksut ePassilla, Eazybreakillä, MyEdenredillä sekä Smartum Payllä.

MYSOREKURSSIT 

ASTANGAJOOGAN MYSOREKURSSI 30.10.ㅡ1.11.2020

Ohjaaja: Pia Lehtinen

Kurssin aikataulu:

 • pe 30.10. klo 17:00-19:00 ohjattu tunti + keskustelu
 • la 31.10. klo 7:30-10:00 mysore
 • la 31.10. klo 12:00-14:00 teematunti: Haasteet harjoituksessa
 • la 31.10. klo 14:30-16:30 teematunti: Paluu astangaan
 • su 1.11. klo 7:30-10:00 mysore

Hinnat:

 • 4-5 tapahtumaa 100€/90€*
 • 3 tapahtumaa 80€/70€*
 • 2 tapahtumaa 54€/50€*
 • 1 tapahtuma 27€/25€*

* Alennettu kurssimaksu koskee opiskelijoita, työttömiä ja eläkeläisiä.

ILMOITTAUDU KURSSILLE TÄSTÄ

Teematunti: Haasteet harjoituksessa

Tunnilla pohdimme, miten ylläpitää harjoittelumotivaatiota sekä miten suhtautua harjoituksen henkisiin ja fyysisiin haasteisiin. Keskustelun lisäksi harjoittelemme joitain ykkössarjan ja ehkä myös kakkossarjan haastaviksi koettuja asentoja, joita lähestymme erityisesti tästä näkökulmasta.

Teematunti: Paluu astangaan

Oletko joskus käynyt astangajoogan alkeiskurssin, mutta et enää muista harjoitusta. Tai olet ehkä tehnyt harjoitusta pidemmällekin, mutta sitten on tullut tauko pidemmäksi aikaa. Nyt on mahdollista palauttaa mieleesi astangaharjoituksen kulkua pätevän opettajan ohjauksessa. Tule rohkeasti mukaan!

Pia Lehtisestä

Pia on Sharath Joisin oppilas yli 10 vuoden ajalta. Hän on opettanut astangajoogaa päätoimisesti vuodesta 2007 useilla eri joogakouluilla Helsingissä. Kesällä 2017 Pia perusti oman joogakoulun, Mysore Yoga Helsingin, joka tarjoaa astangajoogan opetusta perinteistä menetelmää seuraten. Pia pyrkii viettämään vuosittain mahdollisimman paljon aikaa oppilaana Mysoressa ja opettamaan harjoitusta eteenpäin niin kuin on sen opettajaltaan Sharath Joisilta oppinut. Pialle myönnettiin 2. sarjan opetuslupa KPJAYI:stä vuonna 2010. Instituutin sertifioinnin hän sai ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoana suomalaisena opettajana vuonna 2014. Pian opetustyyli on keskusteleva ja kannustava, tarkkakin, mutta ilman hampaiden kiristelyä.

ILMOITTAUDU KURSSILLE TÄSTÄVIIKONLOPPUKURSSIEN SISÄLTÖ

ALKEISKURSSI

Kolmipäiväisellä alkeiskurssilla tutustutaan astangajoogan maailmaan ja harjoituksiin.

Perjantain infossa esitellään astangajoogan historiaa, filosofiaa ja vaikutuksia sekä harjoitellaan hengitystä. Lauantaina ja sunnuntaina harjoitellaan ujjayi-hengitystä, mula bandhan (juurilukko) ja uddiana bandhan (alavatsalukko) käyttöä, sekä opetellaan alkeistason asanat: aurinkotervehdykset, seisomasarja, sekä osa loppuliikkeistä. Lisäksi harjoitellaan vinyasaa eli liikkeen ja hengityksen yhdistämistä. Kurssin jälkeen oppilas voi siirtyä ohjattu seisomasarja -viikkotunneille.

Alkeiskurssi ei edellytä aiempaa kuntoilua eikä kokemusta joogasta. Raskauden aikana ei suositella astangajoogan aloittamista.

Ohjeita alkeiskurssilaiselle:

 • Harjoitellessa yllä kevyet vaatteet: trikoohousut / verkkarit, T-paita, avojalat. Joogamatto / pehmustettu alusta tai paksu pyyhe on suositeltava muttei välttämätön.
 • Ennen harjoitusten alkua on suositeltavaa olla syömättä noin kaksi tuntia.
 • Harjoituksen aikana ei juoda eikä syödä.
 • Älä joogaa flunssaisena tai kuumeisena - pidä yksi kuumeeton lepopäivä.
 • Mainitse selkä- yms. tukielinvaivoista ohjaajalle: yleensä ne eivät ole joogan esteenä vaan oikea joogatekniikka parantaa tai helpottaa monia vaivoja.
 • Polvea ei saa vääntää väkisin. Polvivaivojen syynä on usein lonkan seudun tiukkuus, ja joogassa työstetään sen sijaan lonkan liikkuvuutta.
 • Huolehdi henkilökohtaisesta hygieniasta. Käy suihkussa ennen harjoitusta, pese joogavaatteet päivittäin.
 • Vältä alkoholia ja voimakkaita lääkkeitä kurssin aikana. Vältä myös voimakkaasti maustettuja ruokia.
 • Kurssihintaan kuuluva 5x harjoituskortti on voimassa 2 kuukautta. Ohjattu seisomasarja -tunnit ovat kaikki ohjaajan suullisesti ohjaamia eikä niille tarvitse ilmoittautua etukäteen.
 • Kurssimateriaali (viikkoaikataulu, harjoitusmoniste, 5x kortti) jaetaan sunnuntaina.

ALKEISMYSORE- JA MYSOREKURSSIT

Mysorekurssilla siirrytään joogaamaan oman hengityksen tahtiin, mysoreharjoitteluun. Harjoitus noudattaa perinteistä Sri K. Pattabhi Joisin opetusmenetelmää Etelä-Intiassa, Mysoren kaupungissa.

Alkeismysorekurssille voi tulla ensimmäisen kerran, kun pystyy tekemään kohtalaisesti seisomasarjan jatkuvana liike-hengitysharjoituksena ja haluaa siirtyä omatahtiseen harjoitteluun, ja kun oppilaalla on mielestään kohtalaisen hyvä tuntuma bandhojen ja hengityksen käytöstä seisomasarjan harjoituksessa. Alkeismysorekurssilla opetellaan ensimmäiset istuma-asanat ja kaikki loppuliikkeet. Kurssin käytyään voi tulla mysoreviikkotunneille.

Seuraavilla mysorekursseilla opetellaan lisää istumasarjan asanoita, eteneminen tapahtuu yksilöllisesti. Harjoituksessa etenemisen sääntö on, että edelliset asanat pitää pystyä tekemään kohtalaisen hyvin, ennen kuin seuraavia asanoita opetetaan. Mysoreharjoituksessa joogasta tulee henkilökohtainen harjoitus, jossa hengityksen ja bandhojen tekniikka tulee yhä tärkeämmäksi. Ohjaajat voivat antaa lisäasanoita yksilöllisesti myös mysoreviikkotunneilla.

Raskauden aikana ei suositella siirtymistä seuraavalle tasokurssille.