KURSSIT

Kurssikalenteri on alustava ja muutokset ovat mahdollisia. Kursseille voi alkaa ilmoittautua vasta kun aikataulu varmistuu ja se julkaistaan avoinna olevassa kurssitarjonnassa, eli noin 2 kk ennen kurssin alkamista.

KEVÄTKAUDEN 2020 KURSSIT:

ALKEISKURSSIT

ALKEISKURSSI ILTAISIN 28.1.-6.2.

Ohjaaja: Kaija Koski

Kurssin aikataulu:

 • Ti 28.1. klo 18:00-19:15 keskustelu ja harjoitus
 • To 30.1. klo 20:00-21:15 harjoitus
 • Ti 4.2. klo 18:00-19:15 harjoitus
 • To 6.2. klo 20:00-21:15 harjoitus

Kurssimaksu 75/*65 euroa
*Alennettu kurssimaksu koskee opiskelijoita, työttömiä ja eläkeläisiä.

ILMOITTAUDU KURSSILLE TÄSTÄ

ALKEISKURSSIVIIKONLOPPU 28.2.-1.3.

Ohjaaja: Kaija Koski

Kurssin aikataulu:

 • Pe 18:00 - 19:00 keskustelu
 • La 12:00 - 14:00 harjoitus
 • Su 12:00 - 14:00 harjoitus

Kurssimaksu 75/*65 euroa
*Alennettu kurssimaksu koskee opiskelijoita, työttömiä ja eläkeläisiä.

ILMOITTAUDU KURSSILLE TÄSTÄ

Tietoja alkeiskurssista

Alkeiskurssin kurssimaksuun sisältyy 5 tuntia opetusta, jäsenmaksu + viisi harjoitusta viikkotunneilla (voimassa 2kk).

Kurssi maksetaan 1. kurssipäivänä, maksuvälineenä käyvät käteisen ja korttimaksun ohella Tyky-, Virike- tai Smartum-setelit (myös Smartum Saldolla ja Tyky-Onlinella voi maksaa netin kautta), puhelinmaksut ePassilla, Eazybreakillä ja Ticket-mobiililla sekä Smartum Saldo -mobiilimaksu.

PALUU ASTANGAAN -tunnit

Ohjaaja: Kaija Koski

Ti 7.1.2020 klo 18.00-19.15
Ti 14.1.2020 klo 18.00-19.15
Ti 21.1.2020 klo 18.00-19.15

Tuntimaksu normaalisti sarjakortilla tai kertamaksu 10/8* €
*) Alennettu kurssimaksu koskee opiskelijoita, työttömiä ja eläkeläisiä.

Onko sinulla tullut taukoa astangasta ja haluaisit palata harjoitukseen vähän kevyemmin? Tällä tunnilla kerrataan astangajoogaharjoituksen perusasioita ja tehdään kevyt ohjattu harjoitus osallistujien tarpeet huomioon ottaen.

Tunti sopii sinulle, joka kaipaat kertausta harjoituksen kulusta tai neuvoja henkilökohtaiseen harjoitukseesi. Tunnilla teemme astangan alkeissarjaa ohjatusti ja asentoja tarpeen mukaan muokaten. Tunnilta saat eväitä jatkaa harjoittelua ohjattu seisomasarja -viikkotunneillamme.

Tunteja on kolmena peräkkäisenä tiistai-iltana. Voit osallistua yhdelle tai kaikille tunneille normaalilla viikkotuntimaksulla. Paluu astangaan -tunteja voi maksaa myös alkeiskurssilta saadulla vanhentuneella viiden kerran kortilla ilman lisämaksua, jos sinulla on jäänyt kertoja tai koko kortti käyttämättä.

Osallistuminen ei edellytä etukäteen ilmoittautumista.


ALKEISMYSOREKURSSIT

ALKEISMYSOREKURSSI 25.-26.1.

Ohjaaja: Sanna Pitkänen

Alkeismysorekurssi on tarkoitettu seisomasarjaa jo jonkin aikaa tehneille. Kurssilla opetetaan ensimmäiset istumasarjan asanat ja kaikki loppuliikkeet. Lisäksi harjoitellaan omatahtista mysoreharjoittelua.

Kurssin aikataulu:

 • La 12.00-14.00 harjoitus
 • Su 12.00-14.00 harjoitus

Kurssimaksu 50€/*45€
Kurssimaksuun sisältyy 3 harjoitusta viikkotunneilla.

* Alennettu kurssimaksu koskee opiskelijoita, työttömiä ja eläkeläisiä.

Kurssi maksetaan ensimmäisenä kurssipäivänä. Maksuvälineenä käyvät käteisen ja korttimaksun lisäksi, Tyky-, Virike- tai Smartum -setelit (myös Smartum Saldolla ja Tyky-Onlinella voi maksaa netin kautta) sekä puhelinmaksut ePassilla, Eazybreakillä ja Ticket-mobiililla sekä Smartum Saldo -mobiilimaksu.

ILMOITTAUDU KURSSILLE TÄSTÄ


MYSOREKURSSIT

ASTANGAJOOGAN MYSOREKURSSI 20.-22.3.

Ohjaaja: Pia Lehtinen

Kurssin aikataulu:

Lisätietoja tulee lähiaikoina. Save the date!


VIIKONLOPPUKURSSIEN SISÄLTÖ

ALKEISKURSSI

Kolmipäiväisellä alkeiskurssilla tutustutaan astangajoogan maailmaan ja harjoituksiin.

Perjantain infossa esitellään astangajoogan historiaa, filosofiaa ja vaikutuksia sekä harjoitellaan hengitystä. Lauantaina ja sunnuntaina harjoitellaan Ujjayi-hengitystä, Mula- ja Uddianabandhojen käyttöä, sekä opetellaan alkeistason asanat: aurinkotervehdykset, seisomasarja, sekä osa loppuliikkeistä. Lisäksi harjoitellaan Vinyasaa eli liikkeen ja hengityksen yhdistämistä. Kurssin jälkeen oppilas voi siirtyä ohjattu seisomasarja -viikkotunneille.

Alkeiskurssi ei edellytä aiempaa kuntoilua eikä kokemusta joogasta. Raskauden aikana ei suositella astangajoogan aloittamista.

Ohjeita alkeiskurssilaiselle:

 • Harjoitellessa yllä kevyet vaatteet: trikoohousut / verkkarit, T-paita, avojalat. Joogamatto / pehmustettu alusta tai paksu pyyhe on suositeltava muttei välttämätön.
 • Ennen harjoitusten alkua on suositeltavaa olla syömättä noin kaksi tuntia.
 • Harjoituksen aikana ei juoda eikä syödä.
 • Älä joogaa flunssaisena tai kuumeisena - pidä yksi kuumeeton lepopäivä.
 • Mainitse selkä- yms. tukielinvaivoista ohjaajalle: yleensä ne eivät ole joogan esteenä vaan oikea joogatekniikka parantaa tai helpottaa monia vaivoja.
 • Polvea ei saa vääntää väkisin. Polvivaivojen syynä on usein lonkan seudun tiukkuus, ja joogassa työstetään sen sijaan lonkan liikkuvuutta.
 • Huolehdi henkilökohtaisesta hygieniasta. Käy suihkussa ennen harjoitusta, pese joogavaatteet päivittäin.
 • Vältä alkoholia ja voimakkaita lääkkeitä kurssin aikana. Vältä myös voimakkaasti maustettuja ruokia.
 • Kurssihintaan kuuluva 5x harjoituskortti on voimassa 2 kuukautta. Ohjattu seisomasarja -tunnit ovat kaikki ohjaajan suullisesti ohjaamia eikä niille tarvitse ilmoittautua etukäteen.
 • Kurssimateriaali (viikkoaikataulu, harjoitusmoniste, 5x kortti) jaetaan sunnuntaina.

ALKEISMYSORE- JA MYSOREKURSSIT

Mysorekurssilla siirrytään joogaamaan oman hengityksen tahtiin, mysoreharjoitteluun. Harjoitus noudattaa perinteistä Sri K. Pattabhi Joisin opetusmenetelmää Etelä-Intiassa, Mysoren kaupungissa.

Alkeismysorekurssille voi tulla ensimmäisen kerran, kun pystyy tekemään kohtalaisesti seisomasarjan jatkuvana liike-hengitysharjoituksena ja haluaa siirtyä omatahtiseen harjoitteluun, ja kun oppilaalla on mielestään kohtalaisen hyvä tuntuma bandhojen ja hengityksen käytöstä seisomasarjan harjoituksessa. Alkeismysorekurssilla opetellaan ensimmäiset istuma-asanat ja kaikki loppuliikkeet. Kurssin käytyään voi tulla alkeismysore- ja mysoreviikkotunneille tai käydä pitkä ohjattu -tunneilla, joilla tehdään kurssilla opittu harjoitus ohjatusti.

Seuraavilla mysorekursseilla opetellaan lisää istumasarjan asanoita, eteneminen tapahtuu yksilöllisesti. Harjoituksessa etenemisen sääntö on, että edelliset asanat pitää pystyä tekemään kohtalaisen hyvin, ennen kuin seuraavia asanoita opetetaan. Mysoreharjoituksessa joogasta tulee henkilökohtainen harjoitus, jossa hengityksen ja bandhojen tekniikka tulee yhä tärkeämmäksi.

Raskauden aikana ei suositella siirtymistä seuraavalle tasokurssille.

JÄSENYYS

Yhdistyksen jäsenyys määräytyy vuosittain siten, että jäseneksi määritellään henkilö, joka on käynyt yhdistyksen järjestämän astangajoogakurssin yhdistyksen olemassaoloaikana sekä on kuluvana vuonna ostanut vähintään yhden yhdistyksen viikkotunnin. Jäsenrekisterin tietoja päivitetään kuukausittain viikkotuntien kävijälistan perusteella.

TIETOSUOJASELOSTE

Yhdistyslaki velvoittaa jäsenluettelon ylläpitämiseen. Yhdistys kerää yhteystietoja kurssi-ilmoittautumisten yhteydessä (nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite). Tietoja käytetään ainoastaan kyseisen kurssin järjestelyihin liittyvään tiedottamiseen.

Jäsenrekisteriin kerättyjä yhteystietoja säilytetään kirjanpitolain vaatima aika (10v.). Yhdistyksen hallituksella on mahdollisuus rekisteritietojen katsomiseen. Rekisterin tietoja päivittää hallituksen valitsema jäsenrekisterin hoitaja.