Syys-Niitti

Niilontien astangasalin Syys-Niitti pidetään 29.-30.9.2017.

SyysniittiSyys-Niitti on kaikille avoin joogatapahtuma, jonka tunneille voi tulla ilman aiempaa kokemusta joogasta, poikkeuksena ainoastaan lauantain viikkotunnit. Tarjolla on monipuolisesti erilaisia harjoituksia: Astanga- ja Slow joogan asentoharjoituksia, hengitysharjoituksia, meditaatiota ja kirtan. Lauantaina tarjolla teetä, kahvia ja suolaista ja makeaa syötävää viiden euron hintaan, niin kauan kuin tarjottavaa riittää. Muu Niitti-ohjelma on maksuton, vapaaehtoinen oviraha. Niittiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Tarvitset mukaasi vain joustavat vaatteet ja joogamaton, salilla on myös lainamattoja.

Aikataulu ja tuntikuvaukset:

PERJANTAI

klo 17:00-17:45 Slow Yogan kokeilutunti

Hidastahtinen joogatunti, jolla jooga-asanat rakennetaan yksityiskohtaisesti ja tarkasti linjaten. Asentojen linjaukseen käytetään apuvälineitä, joogatiiliä ja –vöitä. Toimii itsenäisenä harjoituksena ja tukee hyvin myös astangajoogaa. Tunnille voivat tulla kaikki, myös ilman aiempaa joogaharrastustaustaa. Mukaan voi ottaa joogatiiliä ja –vöitä, jos sellaisia omistaa.

klo 18:00-19:00 Kirtan

Lauletaan yhdessä mantroja kirtania johtavien muusikoiden kanssa. Laulu jatkuu yhä uudelleen ja uudelleen, joten mantraan on helppo päästä mukaan.

Jokainen meistä tulee kirtaniin omana itsenään ja voi osallistua omalla tavallaan. Voit laulaa mukana, kuunnella, olla hiljaa. Kirtan kuljettaa meitä sisäiseen hiljaisuuteen ja tyyneyteen kohottamalla energiaa, hiljentämällä mielen liikkeitä ja avaamalla tietä oman olemuksen ytimeen.

LAUANTAI

klo 8:00-8:45 Pranayama

Hengitysharjoituksia ohjatusti Sri O.P. Tiwarin perinteen mukaan. Pranayama on elämänvoiman, pranan, vahvistamista kehossa ja mielessä perinteisten hengitysharjoitusten avulla. Säännöllinen pranayama syventää keskittymistä, tasapainottaa hermostoa ja kirkastaa mielen. Harjoitus sopii kaikille, ei tarvitse olla kokemusta joogasta tai hengitysharjoituksista etukäteen.

klo 9:00-11:00 Mysore-harjoitus (viikkotunti, kertamaksulla/kymppikortilla)

Astangajoogatunti, jolla kukin tekee omatahtisesti harjoitusta oman hengityksen mukaan ja ohjaaja avustaa harjoituksessa enemmän kuin suullisesti ohjatuilla tunneilla sekä antaa oppilaille ohjeita henkilökohtaisemmin. Ohjaaja auttaa muistamaan asentojen järjestyksen ja vastaa tarvittaessa kysymyksiin. Tunti sopii astangajoogaa jo jonkin aikaa harrastaneille.

klo 11:00-12:00 Ohjattu seisomasarja (viikkotunti, kertamaksulla/kymppikortilla)

Ohjaajan suullisesti vetämä astangajoogaharjoitus. Tunnilla tehdään aurinkotervehdyksiä ja ensimmäisen liikesarjan alkua, eli seisomasarja. Tunti päättyy kehoa palauttaviin loppuliikkeisiin ja loppurentoutukseen. Tarkoitettu astangajoogan alkeiskurssin käyneille.

klo 11:00-13:00 Teehetki

Teetä/kahvia, suolaista ja makeaa syötävää (5€).

klo 13:00-13:45 Meditaatio

Meditaation tavoitteena on vapauttaa mieli sen vallanneista tunteista ja ajatuksista. Tunnilla teemme yhdessä keskittymisharjoituksia ohjatusti.

klo 14:00-15:00 Astangajoogan kokeilutunti

Dynaaminen joogatunti, missä asennot tehdään virtaavasti hengityksen tahdissa ohjaajan johdolla. Tunnilla tehdään lämmittäviä aurinkotervehdyksiä, seisoma-asentoja ja rauhoittavia loppuliikkeitä. Tutustuminen astangajoogan asentoharjoitukseen.

Tiedosto_000Mitä, missä ja milloin -aikataulun löydät myös Facebookista https://www.facebook.com/events/119297885359231/?acontext=%7B%22action_history%22%3A%22[%7B%5C%22surface%5C%22%3A%5C%22page%5C%22%2C%5C%22mechanism%5C%22%3A%5C%22page_upcoming_events_card%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A[]%7D]%22%2C%22has_source%22%3Atrue%7D

Niitissä nähdään!

Share