Kesä-Niitti

KESÄ-NIITTI

Niilontien astangasalin ensimmäinen Kesä-Niitti pidetään 16.-18.6.2017. Kesäviikonlopun miniretriitti kokoaa yhteen monta joogan osa-aluetta. Tarjolla on joogaharjoituksia asanaharjoituksista hengitys- ja rentoutumisharjoituksiin ja mantralaulantaan. Asanaharjoituksen tekijöille on luvassa joogaa useilla eri lähestymistavoilla. Tunneista voi valita mieleisensä tuntimaksulla tai osallistua yhdellä summalla kaikkeen mihin haluaa ja ehtii! Kotiin ei tarvitse lähteä välillä edes syömään, joogasalilla on lauantaina ja sunnuntaina myös ruokahetket. Ilmoittaudu ruokailuihin, että tiedämme varata oikean määrän herkkuja!

Suuri osa harjoituksista sopii myös niille, joilla ei ole aiempaa joogakokemusta. Katso tuntikuvauksista tarkemmin olisiko siellä jotain erityistä juuri sinulle! Tunneille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.Elina namaste puussa, netti

Tapahtumassa on mukana myös Pop Up –kauppa, hypisteltävänä ja ostettavana on OM Design –Yoga Wearin vaatteita. https://www.facebook.com/OMdesignYogaWear/?ref=py_c

Mitä, missä ja milloin -aikataulun löydät kotisivuiltamme http://ouluastanga.net/~ouluasta/wordpress/kurssit

ja Facebookista https://www.facebook.com/astangajoogaoulu/photos/a.245587225626441.1073741828.245344145650749/718743741644118/?type=3&theater

TUNTIKUVAUKSET:

ASANAHARJOITUKSET

Tatsi takaisin – paluu harjoitukseen (pe klo 17:00-18:00)

Oletko sinulla ollut taukoa astangajoogasta elämäntilanteen tai vaikka vammasta paranemisen takia? Haluaisitko päästä uudelleen harjoittelemaan, mutta aloittaa varovasti? Tatsi takaisin on tunti tauon jälkeen astangajoogaan pariin palaaville tai kevyempää harjoitusta kaipaaville. Lempeä harjoitus räätälöidään osallistujien tarpeiden mukaan. Ohjaajat Minna Karjalainen ja Sanna Pitkänen.

Lapsijoogaa aikuisille (pe klo 18:00-19:00)

Lapsijooga on yleensä lapsille tarkoitettua leikillistä joogaa. Tällä kertaa kuitenkin aikuiset pääsevät kokeilemaan mitä lapsijooga oikein on.

Lapsijoogassa sekä harjoitellaan asanoita että tehdään paljon muutakin mukavaa joogahenkistä. Tunnilla on luvassa leikkejä sekä lyhyitä keskittymis- ja hengitysharjoituksia sellaisessa muodossa, että ne soveltuvat lapsien kanssa tehtäviksi.

Lapsijoogassa tärkeää on iloinen ja heittäytyvä mieli. Lapsijoogatunneillani on kolme tärkeää sääntöä: Ei vahingoiteta muita tai itseä, pysytään yhdessä ja pidetään hauskaa! Tunti sopii kaikille lapsijoogasta kiinnostuneille. Ohjaaja Elina Ulkuniemi.

Playground/tekniikka, Lootuksen kasvatus (la klo 14:00-15:30)

Aina vaan varoitellaan, että ei saa vääntää polvea väkisin lootukseen, mutta onko asialle tehtävissä jotain? Tällä tunnilla perehdytään padmasanan anatomiaan ja sen pohjalta tehdään avaavia harjoituksia. Samat periaatteet siirretään modifikaatioiksi astangaharjoitukseen. Lopuksi kokeillaan itsehoitoa mahdollisiin jumikohtiin.

Varaa mukaasi ainakin joogamatto. Sen mukaan mitä kotoa löytyy, seuraavistakin esineistä voi olla hyötyä: bolsteri tai tyyny, joogavyö tai muu remmi, golf- tai tennispallo tai vastaava. Tunti sopii kaikille joogaharrastajille. Ohjaajat Vesa Kotila ja Minna Karjalainen.

Ensi-Mysore (la klo 15:30-n.16:30)

Mysore-tunti ensikertalaisille. Jos et ole aiemmin käynyt Mysore-tunnilla tai edellisestä tunnista on jo aikaa, tämä tunti on sinulle! Puhumme harjoituksesta ja teemme harjoituksen oman hengityksen tahtiin (ohjaajan tuella toki). Tunnilla saa tietenkin puhua ja kysyä, saa myös katsoa taulusta mallia. Muokataan harjoitusta, mikäli tarvii. Tarkoitettu astangajoogan alkeiskurssin käyneille. Ohjaajat Minna Karjalainen ja Sanna Pitkänen.

Slow Yoga (su klo 12:00-13:30)

Hidastahtinen joogatunti, jolla jooga-asanat rakennetaan yksityiskohtaisesti ja tarkasti. Asentojen linjaukseen käytetään apuvälineitä, joogatiiliä ja –vöitä. Toimii itsenäisenä harjoituksena ja tukee hyvin myös astangajoogaa. Tunnille voivat tulla kaikki, myös ilman aiempaa joogaharrastustaustaa. Mukaan voi ottaa joogatiiliä ja –vöitä, jos sellaisia omistaa. Ohjaajat Eleni Mizaras ja Karoliina Huusko.

Lisäksi astangajoogan viikkotunnit nomaaliaikataululla:

Mysore-harjoitus, viikkotunti (la ja su klo 9:00-11:00)

Astangajoogatunti, jolla kukin tekee omatahtisesti harjoitusta oman hengityksen mukaan ja ohjaaja avustaa harjoituksessa enemmän kuin suullisesti ohjatuilla tunneilla sekä antaa oppilaille ohjeita henkilökohtaisemmin. Ohjaaja auttaa muistamaan asentojen järjestyksen ja vastaa tarvittaessa kysymyksiin. Tunti sopii astangajoogaa jo jonkin aikaa harrastaneille. Ohjaaja la Sanna Pitkänen ja su Minna Karjalainen.

Ohjattu seisomasarja, viikkotunti la (klo 11:00-12:00)

Ohjaajan suullisesti vetämä astangajoogaharjoitus. Tunnilla tehdään aurinkotervehdyksiä ja ensimmäisen liikesarjan alkua, eli seisomasarja. Tunti päättyy kehoa palauttaviin loppuliikkeisiin ja loppurentoutukseen. Tarkoitettu astangajoogan alkeiskurssin käyneille. Ohjaaja Kaija Koski.

HENGITYSTÄ, RENTOUTUSTA, MANTROJA

Pranayama (la klo 8:30-9:00 ja su klo 8:00-9:00)

Pranayama-harjoituksissa tehdään Sri O.P. Tiwarin perinteen mukaisia hengitysharjoituksia ohjatusti. Pranayama on elämänvoiman, pranan, vahvistamista kehossa ja mielessä perinteisten hengitysharjoitusten avulla. Säännöllinen pranayama syventää keskittymistä, tasapainottaa hermostoa ja kirkastaa mielen. Lauantaina aloitetaan parilla tekniikalla ja sunnuntaina syvennetään harjoitusta. Harjoitukset sopivat kaikille, ei tarvitse olla kokemusta joogasta tai hengitysharjoituksista etukäteen. Ohjaaja Kaija Koski.

Sami ja Minna pranayama

Meditaatio/keskittymisharjoitus (la klo 13:00-14:00)

Meditaation yksi määritelmä on harjoitus, jossa mieli keskitetään yhteen kohteeseen. Meditaation tavoitteena on vapauttaa mieli sen vallanneista tunteista ja ajatuksista. Tunnilla lähestymme meditaatiota keskittymisharjoitusten kautta; käymme tunnin aikana läpi kolme erilaista tekniikkaa ja teemme kaikilla lyhyet harjoitukset. Tavoitteena on löytää sopivia työkaluja omatoimiseen harjoitukseen. Ohjaajat Sanna Pitkänen ja Kaija Koski.

Yoganidra (su klo 13:30-14:00)

Joogin uni, ohjattu syvärentoutusharjoitus. Harjoituksen avulla voit sukeltaa syvään unenkaltaiseen rentoutuneeseen tilaan, pysyen kuitenkin samalla täysin tietoisena harjoituksesta. Harjoituksessa keho rentoutuu, päästää irti siinä olevista jännityksistä ja antautuu täysin painovoimalle. Tietoisuus pidetään valppaana koko prosessin ajan, näin huomaamme, miten asteittain myös mielemme hiljenee. Tunti sopii kaikille rentoutusta kaipaaville. Ohjaaja Kaija Koski.

Kirtan (su klo 14:15-n.15:15)

Kirtanissa lauletaan mantroja kirtania johtavien muusikoiden kanssa toistamalla heidän laulamansa mantra. Laulu jatkuu yhä uudelleen ja uudelleen, joten mantraan on helppo päästä mukaan.

Jokainen meistä tulee kirtaniin omana itsenään ja voi osallistua omalla tavallaan. Voit laulaa mukana, kuunnella, olla hiljaa. Kirtan kuljettaa meitä sisäiseen hiljaisuuteen ja tyyneyteen kohottamalla energiaa, hiljentämällä mielen liikkeitä ja avaamalla tietä oman olemuksen ytimeen.

”Soppii kaikille eikä tarvi kokemusta mistään. Ei tarvi vääntyä solomuun eikä osata laullaa. Mutta paikalle on tultava!” sanoo kirtania johtava Sami Halminen.

Kirtan, syksy 2016

KEHON RAVINTOA

Joogilounas (la klo 11:00-13:00) ja Teehetki (su klo 11:00-12:00)

Vegaaninen ja gluteeniton kevyt lounas lauantaina, suolaista ja makeaa sekä kahvia ja teetä. Sunnuntaina teetä, kahvia ja pientä purtavaa (-ton-ton) keskustelun lomassa. Muista ilmoittaa tulostasi ruokailuihin, joko joogasalille tai info@ouluastanga.net tai Facebookissa.

Lämpimästi tervetuloa!

Astangajooga Oulu ry

Share