OSLON JOOGAFESTIVAALEILTA

Frank Kappas kertoo kuulumiset:

Tulin juuri opettamasta Oslon joogafestivaaleilta. Mikä ihana tilaisuus kokeilla ja nähdä erillaisia joogamuotoja ja joogaopettajia. Festivaalin järjestäjä Jannicke muutti Osloon kouluttauduttua joogaohjaajaksi ja halusi oppia tuntemaan muita joogaohjaajia. Hän haastatteli ja kirjoitti artikkeleita heistä lehteen ja näin tutustui hyvällä tavalla eri joogaopettajiin. Festivaalissa hän kutsui opettajat kaikki yhdessä opettamaan ja kaikki tuotto käytetätään Sri Lankan Orpokodin hyväksi. Minusta tämä vain on yksi hyvä esimerkki kaata enakkoluuloja eri joogamuotojen väliltä ja luoda avoimuutta.

Ihanaa Ying yogaa sellonsoiton väreilyssä, jivamuktijoogaa, suklaajoogaa, mutta mieleenpainuvin oli gansterijooga. Alexsander Medin on opettanut vankiloissa pitkään modifoitua Astangajoogaa ja kouluttanut siellä ohjaajia. Saimme nauttia neljän vangin epävarmasti yhdessä ohjaamasta ja avustamasta joogatunnista. Oli ihana harjoitella ja se tunnelma oli loistava ja ikäänkuin kaikki sydämestään halusivat tukea heitä. Myötätunto oli siellä.

Kaiken erillaisten kokemusten jälkeen huomaa miten monta tapaa on lähestyä joogan ydintä. Ja tuttu astangan loiste saa taas hymyilemään, ei puhetta, keskittynyt hengityksen kohina.

Frank

Frank ja Uljas 1

Share