Ohjaajien esittelyt

Anna Komu

annaAnna on lähtenyt astangajoogan polulle etsiessään helppoa ja rentouttavaa harrastusta. Helppoa jooga ei ollutkaan mutta rentouttavaa kyllä. Tällä ajatuksella Anna on harrastanut joogaa vuodesta 2005. Ohjaamisen Anna aloitti vuonna 2012. Joogassa erityisen tärkeää Annan mielestä on hengityksen rentous ja harjoituksen hauskuus. Harjoituksen kuuluu tuntua mukavalta ja mielekkäältä, että se jaksaa kiinnostaa harjoittelijaa.

Anna on myös lapsijoogaohjaaja ja hän on ohjannut muutamia lapsijoogakursseja salillamme. Tärkeimpinä opettajinaan Anna pitää itse harjoitusta, ohjaaja- ja joogiystäviä Niilontien salilta.

Vesa Kotila

Vesa”Aloitin astangajoogan toukokuussa 2004 Frank Kappasin alkeiskurssilla. Suomalaisista opettajista tärkeitä ja pitkäaikaisia innoittajia ovat olleet Frankin lisäksi mm. Magnus Appelberg ja Hanne Sydänmaa. Vuodesta 2012 olen osallistunut vuosittain Manju Joisin kursseille ja opettajankoulutuksiin. Manju on tuonut harjoitukseeni asanoiden lisäksi mantrojen resitoinnin ja hengitysharjoitukset, sekä paljon lämpöä, vapautta ja huumoria.

Harjoituksessa olen erityisesti viehättynyt eri kehon osat yhdistävistä linjoista ja linjauksista sekä hengityksen ja hengityslihasten yhteydestä niihin. Luultavasti en tunnillakaan malta olla näistä hiljaa, paitsi silloin kun teen harjoitusta itse.”

Sanna Pitkänen

Sanna1”Astangajoogapolkuni alkoi tammikuussa 2006 Virpi Karjalaisen kurssilla, sitä ennen harjoitin hiukan hathajoogaa. Hatha ei silloin tuntunut aivan omalta, mutta astanga kolahti heti ensimmäisellä kerralla ja jäi elämääni. Ohjaamisen aloitin syksyllä 2009 ja olen siitä lähtien ohjannut astangajoogatunteja Oulun salilla. Yksi tärkeimmistä opettajistani (Virpin lisäksi tietysti) on Hanne Sydänmaa ja myös Saraswathi teki vahvan vaikutuksen. Kaikilla opettajilla on kuitenkin annettavaa ja käyn mielelläni kaikkien Oulussa vierailevien opettajien silmien alla. Joogaretriiteillä ja maailmalla joogatessani olen huomannut, että sama harjoitus se on kaikkialla. Sama tyyppi siinä matolla on, oli opettajana kuka hyvänsä. Vapauttavaa!

Tyyppinä olen puhelias ja myös ohjatessani puhun paljon. Myös minulle saa puhua 🙂 Haluan mielelläni selittää miksi olen sitä mieltä kuin olen. Oma joogapolkuni on sisältänyt hiukan fyysisiä haasteita ja siksi katson samoja asioita myös muiden harjoituksessa. Yritän ohjata kohti mahdollista ja keholle sopivaa tapaa tehdä harjoitus. Yritän kertoa vaihtoehtoja ja pieniä askelia eteenpäin, siten että harjoitus pysyy mielekkäänä ja motivoivana. Muistutan asioista ja toimin peilinä peilittömässä salissa.

Nähdään salilla!

Katja

”Olen aloittanut astangajoogan v. 2004 ja tehnyt asanaharjoitusta siitä asti enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Vuonna 2012 aloitin myös Oulun Astangajoogan salilla viikkotuntiopettajana ja vedän myös alkeismysore-kursseja.

Elämäntilanteen mukaan harjoitus joko haastaa minua fyysisesti tai toimii henkireikänä. Asanaharjoituksen lisäksi teen myös Pranayama-hengitysharjoitusta. Olen salillamme vierailevien ohjaajien innoittamana kokeillut myös Slow- ja Yin-joogaa.”

Minna Karjalainen

minnaTutustui astangajoogaan ensimmäisen kerran vuonna 2001 ja säännöllinen astanga-harjoitus vakiintui vuonna 2011. Minna on harjoitellut astangajoogaa monipuolisesti eri opettajien opeissa. Lomamatkoilla joogamatto on aina mukana ja reissuillaan Minna on harjoitellut astangajoogakouluilla ympäri maailmaa.

Oulun astangajoogakoulun ohjaajana hän on toiminut vuodesta 2014 ja opiskeli slowjooga ohjaajaksi vuosina 2016-17 (RYT 200). Tällä hetkellä Minna on äitiysvapaalla.