Astangajooga on kehoa venyttävä ja voimistava harjoitus, jossa asentoihin yhdistetään tietoinen hengitys. Harjoitus lisää notkeutta ja kehonhallintaa, se vahvistaa ja puhdistaa niin kehoa kuin mieltäkin, sekä parantaa keskittymiskykyä.

Astanga Jooga Oulu ry on perustettu vuonna 2002 tarkoituksenaan levittää ja edistää astangajoogan harrastusta, kohottaa jäsentensä fyysistä ja henkistä kuntoa, ja kokonaisvaltaista terveyttä. Kaikki yhdistyksen toiminta on voittoa tavoittelematonta ja talkoopohjaista. Niilontien astangasali on Oulun ainoa Sri K. Pattabhi Joisin perinnettä noudattavaan astangajoogaan keskittynyt joogasali.

Yhdistys järjestää astangajoogan viikkotunteja ja kursseja Niilontien joogasalilla. Säännöllisesti järjestettävillä alkeiskursseilla opetetaan astangajoogan tekniikat, jotta harjoittelija voi osallistua viikkotunneille. Vierailevien opettajien Mysore-kursseja pyritään järjestämään useita kertoja vuodessa. Järjestämme myös muita joogaan läheisesti liittyviä kursseja, kuten pranayma- ja mantrakursseja sekä kirtaneita, silloin tällöin myös yinjooga ja Slow Yoga -kursseja.

Jos olet uusi salillamme, tutustu harjoitusvinkit-sivun salietikettiin. Tervetuloa joogaamaan Niilontielle!